pondělí 10. prosince 2018

Konec blogu na bloggeru


Schylovalo se k tomu už delší dobu, vlastně už od jara, kdy jsem se snažila k blogování vrátit. Jenže blogger je blogger a už dříve měl víc nedostatků, než pozitiv. Nejsem technický antitalent a řekla bych, že na amatéra (myšleno, že nemám vystudováno), jsem co se týče užívání programů, internetu atd., celkem zručná. Nemám problém se naučit s čímkoli, samozřejmě, pokud je to složitější program, tak trvá déle, než se zorientuji, ale zvládla jsem už leccos. Blog jsem na bloggeru měla už roky, není těžké v něm pracovat, není těžké se v něm orientovat. Prostě na bloggeru zvládne psát blog i začátečník.

Tak kde je problém?

Na bloggeru nejde změnit šablonu, zkoušela jsem to podle všemožných návodů, nejde. Konkrétně tohle by zas tak nevadilo, dají se udělat různé vychytávky v rámci nabídky.

Problém je v tom, že některé funkce na bloggeru mi nefungovaly už předtím, např. to, že jsem uložila změny (fonty, řádkování, barva,  různá velikost písma), ale změny se vůbec neprojevily. Fotky se mi občas deformovaly, občas nebyly v určeném zarovnání, musela jsem kroky opakovat a připadala jsem si jak neschopný debil. Přitom jsem vše udělala jak se dělat má. Ale pořád to v rámci možností nějak vypadalo a dalo se při troše většího úsilí dosáhnout kýženého výsledku.

Korunu tomu nasadily poslední 2-3 měsíce, kdy jsem se pokoušela zveřejňovat pár článků. Vybrané písmo, barva, zvýraznění, velikost? V editoru to bylo, při náhledu nebo zveřejnění se mi z černé barvy stala červená, změnilo se mi písmo, které bylo celé tučné. Nadpisy velikostně stejné, jako zbytek šíleného textu. Gadgety k ničemu a ani nefungovaly. Sem tam se mi to vůbec neuložilo. U starých článků mi kompletně zmizely všechny moje fotky, třeba tady. A to jsem s článkem 4 roky nic nedělala a  není jediný, kde mi zmizely fotky. No není to super? 

Ono když se s něčím třeba hodinu děláte a pak je to k ničemu... To pak nebaví nikoho... Psaní článků není věda, ale nějakou práci a úsilí to dá, zabere nějaký čas a když se s něčím děláte a pak se to samo smaže? 

Řekla jsem dost, nervy mám jen jedny a přešla na wix. Takže jsem se začala vše učit znova od začátku, což nebylo hned, ale myslím si, že to stojí za to, i když mi pořád chvilinku déle trvá, než se při přihlášení orientuju a najdu, co chci. Ale zvládám, baví mě. Zas mě baví psát články, dělat na blogu, který konečně funguje jak má. A doufám, že to zůstane i nadále přesně takhle a já se budu moct vrátit ke svému koníčku, konečně a zase.

Takže sbohem bloggere, ne nebudeš mi chybět, teda doufám 😂 Články budou stále v dispozici v archivu a lze se na blog stále dostat, rušit ho nebudu. 

Snad se vám bude líbit na nové adrese 


L.

pátek 18. května 2018

Vyhlášení soutěže o NARS mini orgasm

Krásné dopoledne!

Konečně jsem se dostala k vyhlášení soutěže, omlouvám se, že až teď, doma jsem byla několik dní bez internetu a v práci si osobní věci řešit nesmíme. 



Odpověď na soutěžní otázku je samozřejmě Ed Sheeran

Výherkyní se stává komentář č. 6




Gratuluji a budu co nejdříve kontaktovat ohledně podrobností o dodání výhry.

Výherní komentáře, ale tady na blogu nechávat nebudu, přeci jen, obsahují Vaše maily a nechci, aby to byl v rozporu s GDPR.

Takže to udělám následovně, po dobu několika dní (do 24.5) zde budou zveřejněny všechny komentáře, pro kontrolu. Pro svoji vlastní potřebu si udělám foto obrazovky a po pár dnech tady všechny soutěžní komentáře smažu. 

Ještě jednou gratuluji k výhře a doufám, že článků bude jen přibývat aby mohla být zase nějaká soutěž. 


Doufám, že si užijete nadcházející víkend, já jsem si ho trošku prodloužila 💝

L.

neděle 15. dubna 2018

soutěž NARS + 32 faktů

Krásnou neděli!

Dneska to bude téma 32 faktů o mé maličkosti a nakonci mám odměnu pro moje čtenáře, kterým bych chtěla poděkovat za to, že mě čtete, ač vím, že to se mnou v poslední době není nic moc. 

  1. Narodila jsem se ve znamení býka, s ascendentem ve štíru a měsíčním znamení ve vahách. V čínském horoskopu jsem navíc ohnivý tygr. Díky tomu mám tak trochu komplikovanou povahu.
  2. Od malička byla mojí oblíbenou barvou tmavě červená, postupně se k ní přidala i modrá a fialová
  3. Mám o 6 let starší sestru 
  4. Pocházím z větší vesnice a bydlím u přítele na malé vesničce u lesa. A nestydím se za to :)
  5. Nikdy jsem si nebarvila vlasy a líbí se mi jejich přirozená barva
  6. Jsem opravdu menší a měřím jen 155 cm
  7. Od malička jsem byla nejen malá, ale i strašně hubená. Vždycky jsem měla strašné problémy přibrat, což okolí nikdy nechápalo, protože jsem se vždycky strašně cpala.
  8. Moje oblíbená jídla jsou mamčin špíz s hranolkami a tatarák, a taky většina ovoce.
  9. Moje oblíbená číslo jsou 7,9 a 32.
  10. Miluju zvířata
  11. Miluju německé ovčáky, ty tlapičky, čumáček, ouška.
  12. I když mám ráda většinu kytek, tak se mi strašně líbí luční fialky, vlčí máky, pivoňky a vícebarevné růže.
  13. Nesnášela jsem střední školu
  14. Díky šikaně ze strany spolužaček a učitelů jsem nezvládala školu a zopakovala jsem si maturitní ročník. 
  15. Oproti tomu jsem měla strašně ráda vysokou (školu samozřejmě)
  16. Od malička se bojím výšek. Zvláště kde není zábradlí a kde to neznám a kde se nemám čeho chytnout. Potřebuji pevný bod pod nohama.
  17. První rande s mým přítelem jsme měli na rozhledně, paradox.
  18. Svého přítele znám od svých 17 let a je to kamarád mé sestry.
  19. Nenosím moc sukně, ale mám ráda šaty.
  20. Jak jsem malá, tak mám ráda vysoké podpadky.
  21. Po alkoholu mi je špatně, i když si dám jen skleničku vína. Strašně rychle mi to leze do hlavy. Proto skoro nepiju.
  22. Mám ráda hudbu, pokud by mi něco na pustém ostrově chybělo, byla by to hudba.
  23. Ač v dohledné době svatbu neplánují, vím přesně 3 věci. Jak mají vypadat moje svatební šaty, že k oltáři půjdu sama, protože můj tatínek už nežije a jaká mi u toho bude hrát hudba.
  24. Pokud by můj vztah s přítelem vystihovala 1 romantická písnička, byla by to Kiss me od Eda Sherana. Jestli se někdy vezmeme, chci aby mi hrála na svatbě a ž půjdu k oltáři. Připomíná mi ty naše nejhezčí okamžiky. 
  25. Nemusím přeslazený romantický filmy a komedie, takže mezi mými oblíbenými filmy 50 odstínů rozhodně nenajdete.
  26. Mám ráda minerály a kamínky, sbírám je od malička, kromě různých kamínků u mě najdete i malé broušené kamínky jako safíry, topasy, granáty atd. 
  27. Jsem velice citlivý a emptaický člověk, dovedu se vcítit do pocitů druhých, až mi to nejednou přineslo dost psychických problémů.
  28. Od asi 12 let chodím na terapie k psychologovi a myslím si, že to není nic, za co by se měl člověk stydět
  29. Mám ráda historii.
  30. Proto mám bakaláře z jednoho historického oboru, ale titul bc. používám zřídka.
  31. Vyzkoušela jsem si pracovat v kanceláři, na přepážce na poště, ale i v obchodě s kosmetikou. Proto se dovedu lidí, kteří tam pracují zastat, ale i zkritizovat, pokud skutečně vím, že něco jde jinak a lépe.
  32. Když jsem se narodila, tak jsem prý měla barvu očí modrofialovou, jako dítě asi do 10 let modrou a teď mám zeleno-šeho-modrou, kde nejvíc převažuje asi zelená. Takže jsem takový malý chameleon.
Tak to bylo 32 (snad) zajímavých faktů o mé osobě. A mám tu malou soutěž o tvářenku NARS v odstínu Orgasm v cestovním balení. Dostala jsem ji k jednomu nákupu vánočních dárků v jejich zahraničním e-shopu s chovávala do soutěže pro svoje čtenáře. A pak nějaké drobnosti,jako mini červenou rtěnku Sephora, masku a mýdlo L'Occitane...





Soutěž je otevřená pro všechny čtenáře ČR a SR, kteří splní podmínky. 

1. Sledovat můj blog přes GFC
2. Odpovědět na jednoduchou otázku, na kterou najdete odpověď tady v článku
3. Do komentáře dát na sebe nějaký kontakt - mail.
4. Každý může napsat 1. soutěžní komentář.

Soutěž trvá do 12.května 2018 do půlnoci 😉

Soutěžní otázka

Tady v článku 32 faktů o mně, jsem napsala, název písničky, kterou bych si přála nechat zahrát na své svatbě, až půjdu k oltáři. Hodně pro mě znamená. 


Váš úkol je do komentáře napsat její název a interpreta.

Odpovědi budou skryté, aby to bylo pro všechny spravedlivé a nikdo nemohl opisovat 😏
Zveřejním je 13.5. dopoledne. 

Losovat budu 13. května


Hodně štěstí 💝

L.

PS: Můžete mě sledovat na Instagramu, pokud chcete 
😊

pátek 13. dubna 2018

Charlotte Tilbury - Uptown Girl paletka

Krásný pátek 13!

Tuto recenzi mám sepsanou už dlouho, vůbec nechápu, proč jsem ji ještě nezveřejnila.

O paletkách Charlotte Tilbury jsem poprvé četla u Sofastars a byla jsem nadšená, doma jsem si pořád prohlížela recenze a dívala, která by se mi líbila, do oka mi padla paletka s názvem Uptown Girl. A jedny vánoce jsem ji nakonec našla pod stromečkem.


Obal paletky je pevný plastový v mahagonové barvě, a zlatým logem uprostřed. Uvnitř je velké zrcátko, zlatý plastový rám okolo stínů. V balení nejsou aplikátory.Uvnitř se nachází 4 stíny, 3 saténové až by se dalo říci, že s perletí, a 1 třpytivý rozjasňovač do vnitřního koutku.



1. Prime je teplá broskvová až šampaň, s metalickými odlesky do zlatostříbrné
2. Enchance je teplá středně šedofialová s mléčným leskem
3. Smoke je tmavá fialová, která působí až  matně
4. Pop je třpytivý rozjasňovač v broskvové až šampaň barvě, ale se studeným leskem a stříbrnými třpytkami.



Barvy jsou krásné, dobře pigmentované, na oku se s nimi dá vytvořit fakt krásné a zajímavé líčení, jednoduché na den i kouřovky na večer. Se stíny 1,2 a 3 se dobře pracuje, se stínem 4 pop se pracuje hůře, nerozumí si se štětci, ani s gumovým aplikátorem, drolí se a nejde nanést, nejlépe to jde v podstatě prsty. Jak už psala v recenzi Nuf, a já to pouze potvrzuji, stíny jsou měkké až máslové, 4 pop je máslový až moc. Konzistencí mi připomíná třpytivé stíny od Bobbi Brown, ale víc se jakoby „drolí“ při nanášení.


Ač jsou stíny krásné a pigmentované a dají se s nimi vytvořit krásné kouřovky, problém je ve výdrži, oni se prostě slévají, ať už bez báze, nebo s bází. Ale až neuvěřitelně a už po pár hodinách. Jediné místo kde mi drží, je spodní linka, nebo oblouček nad pohyblivým víčkem, případně jemné ťupnutí v kouktu oka, tedy místa, které nejsoumoc pohyblivá. Na pohyblivém víčku prostě stíny nedrží, a slijí se do něčeho příšerného. Že je vlastně jedno, co s nimi na oku vytvoříte, nezbude z toho nic.

Takže sama nevím, jak stíny hodnotit, možná mám jen moc mastná víčka, možná používám špatné báze, ale čekala bych prostě víc.

A bohužel má na paletku (ač v jiném provedení) podobný názor i Lou. Nevím, možná dělám něco špatně, ale tohle prostě není paletka z drogerie za pár korun, takže bych čekala nějakou přidanou hodnotu, která se tak nějak nekoná.

Máte zkušenosti s kosmetikou Charlotte Tilbury?

Krásný víkend!

L.

sobota 24. března 2018

Jarní World of Beauty

Krásný víkend

Konečně nás snad čeká pár trochu slunečných dnů. A já se také konečně dostala k sepsání článku z jarního veletrhu World of Beauty, který proběhl před týdnem v pražských Letňanech. Více než „jarní“ se veletrh mohl jmenovat vánoční, vzhledem k množství sněhu všude kolem. I když kdo by to čekal, že 😇

Veletrh je jak pro kosmetičky, manikérky, kadeřnice, provozovatele obchodů, tak pro širokou veřejnost. Já osobně tam jezdím pro inspiraci, podívat se na novinky na trhu, často tam člověk narazí na nové firmy, které teprve hledají v ČR distributora. Nebo jsou k sehnání v kosmetických salonech, takže se o nich moc neví. 

Nevím, oproti prvním veletrhům, které jsem navštívila v letech 2013/2014, mi už ten loňský přišel o hodně slabší. Ne v počtu lidí, těch bylo vždy všude kolem. Ale spíš v počtu vystavujících, nebo možná je to tím, že tehdy pro mě bylo těch zajímavých značek mnohem více. Ale osobně mi tam třeba chyběl stánek Phyris, Sothys, Dr. Grandel, Ilsci,BIOOO... Ale byly tam samozřejmě jiné, takže si nestěžuju. Jen asi jak tam někteří vystavovatelé jezdí pravidelně, mi prostě nepřijdou už zajímaví, ale i tak je pár výjimek.

Nějaké fotky jsem dávala už na instagram v sobotu, bylo mi jasné, že než se dostanu k sepsání článku tak to možná bude pár dní trvat. Taky jsme přijeli pozdě v noci, mnohem později, než bylo plánované. Já ač mám Prahu fakt ráda, tak některé označení v metru nebo na nádraží je pro někoho, kdo v Praze nebydlí, matoucí. Oproti metru třeba ve Vídni a Budapešti, je u nás ještě co zlepšovat. Ono když třeba dojedete na Můstek a tam zjistíte, že ta trasa je kvůli opravám uzavřená a musíte se vracet a dozvíte se to až tam na místě. Nebo když jedete k Palladiu a vyjdete úplně na opačné straně, protože vlez do metra na Náměstí republiky je uzavřený a nikde v podchodu o tom není zmínka... Přitom to nebylo poprvé, co jsme byli v pražské mhd...

Ale ani tohle nám sobotní výlet nezkazilo, sice jsme vlak o půl 7 nestihli a jeli později, ale aspoň jsme se podívali po Palladiu.

Zpět k veletrhu, jako vždy se veletrh konal ve 2 halách výstaviště v Letňanech. V první rozlehlejší hale byla převážně kosmetika, ve druhé sem tam nějaká kosmetika, potřeby pro manikérky, takže laky, gely atp. Pár stánků s občerstvením a jako vždy pódium, kde byly různé soutěže, nebo módní přehlídky.

Ze známějších značek tam bylo Milani a Jordana, ty mě nikdy nezajímaly a nebylo tomu jinak ani letos. Pak samozřejmě Rituals, Nobilis Tilia, Original Atok, Alassala beauty, Argital... Značek bylo opravdu spousta, některé zaujaly na první pohled, některé vůbec, jiné si vybavuju až teď při procházení seznamu vystavovatelů.

Co mě zaujalo?

Bomb cosmetics a jejich šumivky jsou taková klasika, nakonec jsem sice nic nevybrala, ale bylo to spíš kvůli tomu, abych to dovezla v celku. Ale to můžu kdykoli objednat.  




Pak Alessandro a jejich jarní limitka péče o ruce a vlastně i nová řada mani QURE, u stánku se mi věnovala velmi milá mladá paní. Všechno hezky ukázala, mohla jsem vyzkoušet.



Italská přírodní kosmetika Physio Natura, která se dá zakoupit na eshopu dermamed.cz Ta mě zaujala opravdu hodně, že jsem si musela něco koupit. 



Zaujala mě i značka Indigo nails lab. A to prosím na ty laky a gely nejsem, ale mají pěkný obaly :D Ale jejich maskot obří plyšový medvěd v životní velikosti nešel přehlédnout 😂


Éminence organics skin care, je pleťová péče z  Maďarska, vyloženě přírodní z ovoce a zeleniny. V Brně u Špalíčku mají i kosmetický salon.


Amlili je nový e-shop s přírodní kosmetikou. Majitel je Ital, věnoval se nám a kosmetika zaujala i mého chlapa (ano je to chudák, tahám ho po nákupech kosmetiky 😈 ), který si koupil olejíček na vousy. Nejen že fakt hezky voní, ale má je pak takové heboučké, což samozřejmě ocením hlavně já (jo občas pěkně škrábou).


BeNatural cosmetics je Slovinská přírodní kosmetika z olejů a másel


Další značka, která mě zaujala je profesionální kosmetika Sesderma. Sice nepředpokládám, že jde o něco přírodního, ale co jsem dostala vzorečky, tak složení není špatný. Určitě tomu dám šanci a minimálně ty vzorečky zkusím.


Bonaloka je naše značka potravinových doplňků a kosmetiky, určitě stojí za bližší prozkoumání.


Pak taky kosmetická značka Accentra a eshop plysovanek.cz





Ve výsledku jsem odcházela spokojená, peněženka už o něco méně, ale nebylo to nijak tragické.

Nákupy ukážu příště, už tam mi článek přijde dost dlouhý.

Pokud máte rádi veletrhy, tak ještě dneska je v Holešovicích Festival Evolution a v dubnu Interbeauty. Takže si můžete jaro zpříjemnit stejně jako já nějakým kosmetickým veletrhem.

Mějte se krásně!

L. 

neděle 11. února 2018

Jaký je Lily lolo BB krém?

Krásné zimní odpoledne!

Dnes si něco povíme o přírodním BB krému od Lily Lolo, BB jsem kupovala na naturisimu za 12,5 Liber s tehdejším kurzem cca 33 Korun vycházel 400 a pár drobných, tedy o něco lépe než u nás. Vybrala jsem si odstín Fair, tedy nejsvětlejší odstín pro Sněhurku. Odstín má neutrální podton, tedy ani do růžova, ani do žluta. 

Co slibuje výrobce?


foto Lilylolo.cz

Zakrytí drobných nedostatků a sjednocený tón pleti
Tento BB krém pleť jemně sjednotí, krytí je lehké, na nějaké vrstvení zapomeňte, ani s použitím většího množství nedosílíte většího, než jemného krytí.

Co se zakrytí drobných nedostatků týče, tak zakrytí je opravdu pouze lehké, v tom je ta potíž, s růžovými místy, červeným pupínkem si moc neporadí, tedy on ho překryje zase jen lehce. Je potřeba použít korektor. V tomto dobrému make-upu opravdu konkurovat nemůže. Pokud máte pěknou bezproblémovou pleť, tak na lehké sjednocení by možná byl fajn. Jinak si ho nedovedu představit na pleti s pupínky.

Konzistence a roztírání

BB je konzistencí takový krémový, při roztírání má tendenci dělat mapky, do pleti se mi ho daří dobře zapracovat spíše štětcem, než prsty. Má také tendenci cuckovat, flekatět, zvýrazňovat suchá místa a dělat šupinky.

Anti-age účinky

Jsem žádné nezaznamenala, on ač je takový hutný, tak po nanesení je ve výsledku dost lehký, bez krému bych ho doporučila snad jen mastnější pleti. Jinak pleť jakoby táhle a na pleti ty pocity nejsou nic moc. BB na pleti není cítit, jako by tam nebyl, jenže vzhledem k minimálnímu krytí, tak vlastně skoro není.  


Denní světlo bez blesku


S bleskem

Vzhledem ke krytí a lehkému sjednocení by se hodil  asi hlavně na bezproblémovou pleť bez pupínků. Na pleť s akné rozhodně ne, sice vzhledem ke složení neucpává póry a nezpůsobuje pupínky, ale s dobrým zakrytím má prostě problém. Snad by byl dobrý v kombinaci s nějakým minerálním make-upem od stejné značky, že by se docílilo lepšího krytí a BB krém by se použil jako primer pod minerální makeup, který dobře kryje sám od sebe.

SLOŽENÍ

AQUA, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, GLYCERIN, COCO-CAPRYLATE, CETEARYL OLIVATE, SORBITAN OLIVATE, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL (JOJOBOVÝ OLEJ), TRITICUM VULGARE GERM OIL (OLEJ Z PŠENIČNÝCH KLÍČKŮ), PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL (MANDLOVÝ OLEJ), ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL (ARGANOVÝ OLEJ), STEARIC ACID, CETYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, BORON NITRIDE, BENZYL ALCOHOL, PARFUM, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, TOCOPHEROL (VITAMÍN E), ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER (ALOE VERA), LEPTOSPERMUM SCOPARIUM OIL (MANUKOVÝ OLEJ), PUNICA GRANATUM SEED OIL (OLEJ ZE SEMÍNEK GRANÁTOVÉHO JABLÍČKA), DEHYDROACETIC ACID, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL (SLUNEČNICOVÝ OLEJ), SODIUM HYALURONATE (KYSELINA HYALURONOVÁ), LIMONENE, LINALOOL, BENZYL BENZOATE, BENZYL SALICYLATE, CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE), CI 77491 (IRON OXIDE), CI 77492 (IRON OXIDE), CI 77499 (IRON OXIDE)

Ač ve složení najdete lahůdky jako jojobový, mandlový, arganový, manukový nebo olej ze semínek granátového jablíčka. Tak není prostě 100% přírodní, což si myslím, že v případě něco jako make-upu nebo BB krému stejně na 100% nejde. (A není to myšleno jako kritika produktu, ale skutečný fakt.)

Nevýhody a proč bych ho nedoporučila

BB krém má příjemnou texturu a dobře se nanáší, jenže prostě dělá mapky sráží se, hlavně na nose, cuckovatí a drolí se. Bez krému pod, mi pne obličej a pleť je jako bych použila šmirgl papír. Zkoušela jsem toto BB s několik krémy, každý měl jinou konzistenci a složení. Zkoušela jsem na krém, který byl už dobře vstřebaný, zkoušela i na chvíli po použití krému. Ne nejsem divná, některé make-upy tento postup potřebují, aby se docílilo toho, že make-up dobře přilne k pleti. Zkoušela jsem na mastný krém, na vyloženě hydratační, na krémy bez silikonů i se.  

Vždycky byl výsledek katastrofa, BB navíc vypadá jako bych ho neuměla ani pořádně rozetřít, protože to tak opravdu vypadá.

Doporučila bych ho?

Za sebe rozhodně doporučit nemůžu, ano mohla bych napsat, že někomu jinému to možná dělat nebude a bude sedět. Jenže si nemyslím, že to je typem mé pleti. On totiž tento BB krém ten efekt neudělá po hodině, po dvou, ale ihned po nanesení. Tedy ještě před tím, než by pleť mohla s krémem začít nějak reagovat (např. mastit se, nebo naopak být přesušená). Navíc jsem zkoušela na několika typech podkladu. 

Poměr cena výkon

Uf, tak tady je to prostě průšvih, u nás se na stránkách Lily lolo prodává za 529 Korun, na to že to zas tak moc nekryje, občas dělá fleky a mapky, hlavně na nose, je ta cena prostě dost. Na naprosto nefunkční produkt je to až až.

Takže se vracím do fáze hledání přírodního BB/ make-upu. A do té doby budu prostě používat nepřírodní make-up, který mi výše popsané problémy nedělá.

L.

neděle 7. ledna 2018

Ježíšek 2017

Krásný první víkend v roce 2018!

Letošní vánoce byly uspěchanější než loni, a to jsem si myslela, že to už ani nejde 😊 Na štědrý večer jsme totiž museli stihnout 2 štědrovečerní večeře s rozbalováním dárků a časově to bylo opravdu náročné. Druhý den byl ve znamení návštěv u rodiny mého přítele a té mojí. Vše bylo natolik uspěchané, že jsme si s přítelem rozbalili vzájemné dárky až večer 26.12. Na to že spolu žijeme 😂 Ale zase na druhou stranu ten stromeček s dárky vypadal kouzelně a bylo se na co těšit.


Na vánoce se vlastně nejvíce těším na to, až všechen shon u našich rodin skončí. Ač je mám opravdu moc ráda a jsou fajn, těším se, až si s přítelem dáme vanu, pak si v klidu pustíme nějaký film nebo pohádku a jen se tak budem chvíli válet v posteli s vánočními dobrotami. Mám doma totiž workoholika, takže takových okamžiků společného nicnedělání zas tolik není. 


Samozřejmě že dnes to bude opět o kosmetických dárcích. Sice nedostávám jen kosmetiku, ale oblečení, nebo nádobí do kuchyně a ostatní praktické dárky ukazovat nebudu. To ale neznamená, že by mi snad dělaly radost menší. Jen si myslím, že nemusím ukazovat všechno. Dárky jsou prostě od toho, aby udělaly radost a není vůbec podstatné kolik jich je a jak (nebo zda) byly drahé. 


Alissa Beauté Bio Active kyselina hyaluronová, v podstatě se jedná jen o takovou vodičku, vonící jemně po kokosové vodě (ač tam není), která se dává pod krém. Je to jen čistá kyselina hyaluronová. Dále zimní ochranný pleťový balzám z limitované edice med a rykytník od Manufaktury. Obojí dárek od sestry. A ano, už jsem je stihla vyzkoušet a jsem nadšená. 


S přírodní ručně vyráběnou kosmetikou MAAT jsem se setkala už na veletrhu World of Beauty, tyto 2 produkty jsem si tam vybrala k vánocům od sestry. Ta lahvička je mléčná koupel hruška a ta černá tuba přírodní balzám na rty jahoda.  


Od maminky jsem mj. dostala Urbane Decay Afterglow rozjasňovač v odstínu Aura a Sephora Lip Stain odstín č.13. 💝


Další dárek od sestry, který jsem si vybrala už na veletrhu WoB (stejně jako MAAT), málokdy chodíme se ségrou někam nakupovat, takže mi pár věcí nakoupila už tam. Jedná se o jíl Rhassoul od značky Moroccan sense a distribuuje ji u nás Alassala Beauty. Maska se dá použít na pleť i na vlasy. 


Yves Rocher domeček vánočních miniaturek od mámy.  


A konečně dárky od mého partnera, NARS sadička miniatur Man Ray v odstínech Orgasm, asi se mi snažil něco naznačit 😂



Tento dárek mi udělal asi největší radost, Galimard parfém Pêle-Mêle a tělové mléko Brindille, od mého partnera. 💖

Všechny dárky mi udělaly velkou radost, nejen kosmetika, ale i (a naprosto perfektní) hrnce do kuchyně, vysavač od dědy, nebo krásná krajková halenka od partnerovy maminky. Ale nejvíce jsem byla vděčná zato, že jsem mohla strávit vánoce s těmi, které mám ráda, a vzpomínala na ty, se kterými už vánoce nikdy trávit nebudu. Protože to je na vánicích podstatné, být s těmi, které máme rádi, dokud tu s námi jsou. 💑

Doufám, že v roce 2018 bude článků více a celý rok bude lepší než ten minulý.

Mějte se krásně!

L.