pondělí 10. prosince 2018

Konec blogu na bloggeru


Schylovalo se k tomu už delší dobu, vlastně už od jara, kdy jsem se snažila k blogování vrátit. Jenže blogger je blogger a už dříve měl víc nedostatků, než pozitiv. Nejsem technický antitalent a řekla bych, že na amatéra (myšleno, že nemám vystudováno), jsem co se týče užívání programů, internetu atd., celkem zručná. Nemám problém se naučit s čímkoli, samozřejmě, pokud je to složitější program, tak trvá déle, než se zorientuji, ale zvládla jsem už leccos. Blog jsem na bloggeru měla už roky, není těžké v něm pracovat, není těžké se v něm orientovat. Prostě na bloggeru zvládne psát blog i začátečník.

Tak kde je problém?

Na bloggeru nejde změnit šablonu, zkoušela jsem to podle všemožných návodů, nejde. Konkrétně tohle by zas tak nevadilo, dají se udělat různé vychytávky v rámci nabídky.

Problém je v tom, že některé funkce na bloggeru mi nefungovaly už předtím, např. to, že jsem uložila změny (fonty, řádkování, barva,  různá velikost písma), ale změny se vůbec neprojevily. Fotky se mi občas deformovaly, občas nebyly v určeném zarovnání, musela jsem kroky opakovat a připadala jsem si jak neschopný debil. Přitom jsem vše udělala jak se dělat má. Ale pořád to v rámci možností nějak vypadalo a dalo se při troše většího úsilí dosáhnout kýženého výsledku.

Korunu tomu nasadily poslední 2-3 měsíce, kdy jsem se pokoušela zveřejňovat pár článků. Vybrané písmo, barva, zvýraznění, velikost? V editoru to bylo, při náhledu nebo zveřejnění se mi z černé barvy stala červená, změnilo se mi písmo, které bylo celé tučné. Nadpisy velikostně stejné, jako zbytek šíleného textu. Gadgety k ničemu a ani nefungovaly. Sem tam se mi to vůbec neuložilo. U starých článků mi kompletně zmizely všechny moje fotky, třeba tady. A to jsem s článkem 4 roky nic nedělala a  není jediný, kde mi zmizely fotky. No není to super? 

Ono když se s něčím třeba hodinu děláte a pak je to k ničemu... To pak nebaví nikoho... Psaní článků není věda, ale nějakou práci a úsilí to dá, zabere nějaký čas a když se s něčím děláte a pak se to samo smaže? 

Řekla jsem dost, nervy mám jen jedny a přešla na wix. Takže jsem se začala vše učit znova od začátku, což nebylo hned, ale myslím si, že to stojí za to, i když mi pořád chvilinku déle trvá, než se při přihlášení orientuju a najdu, co chci. Ale zvládám, baví mě. Zas mě baví psát články, dělat na blogu, který konečně funguje jak má. A doufám, že to zůstane i nadále přesně takhle a já se budu moct vrátit ke svému koníčku, konečně a zase.

Takže sbohem bloggere, ne nebudeš mi chybět, teda doufám 😂 Články budou stále v dispozici v archivu a lze se na blog stále dostat, rušit ho nebudu. 

Snad se vám bude líbit na nové adrese 


L.

pátek 18. května 2018

Vyhlášení soutěže o NARS mini orgasm

Krásné dopoledne!

Konečně jsem se dostala k vyhlášení soutěže, omlouvám se, že až teď, doma jsem byla několik dní bez internetu a v práci si osobní věci řešit nesmíme. 



Odpověď na soutěžní otázku je samozřejmě Ed Sheeran

Výherkyní se stává komentář č. 6




Gratuluji a budu co nejdříve kontaktovat ohledně podrobností o dodání výhry.

Výherní komentáře, ale tady na blogu nechávat nebudu, přeci jen, obsahují Vaše maily a nechci, aby to byl v rozporu s GDPR.

Takže to udělám následovně, po dobu několika dní (do 24.5) zde budou zveřejněny všechny komentáře, pro kontrolu. Pro svoji vlastní potřebu si udělám foto obrazovky a po pár dnech tady všechny soutěžní komentáře smažu. 

Ještě jednou gratuluji k výhře a doufám, že článků bude jen přibývat aby mohla být zase nějaká soutěž. 


Doufám, že si užijete nadcházející víkend, já jsem si ho trošku prodloužila 💝

L.

neděle 15. dubna 2018

soutěž NARS + 32 faktů

Krásnou neděli!

Dneska to bude téma 32 faktů o mé maličkosti a nakonci mám odměnu pro moje čtenáře, kterým bych chtěla poděkovat za to, že mě čtete, ač vím, že to se mnou v poslední době není nic moc. 

  1. Narodila jsem se ve znamení býka, s ascendentem ve štíru a měsíčním znamení ve vahách. V čínském horoskopu jsem navíc ohnivý tygr. Díky tomu mám tak trochu komplikovanou povahu.
  2. Od malička byla mojí oblíbenou barvou tmavě červená, postupně se k ní přidala i modrá a fialová
  3. Mám o 6 let starší sestru 
  4. Pocházím z větší vesnice a bydlím u přítele na malé vesničce u lesa. A nestydím se za to :)
  5. Nikdy jsem si nebarvila vlasy a líbí se mi jejich přirozená barva
  6. Jsem opravdu menší a měřím jen 155 cm
  7. Od malička jsem byla nejen malá, ale i strašně hubená. Vždycky jsem měla strašné problémy přibrat, což okolí nikdy nechápalo, protože jsem se vždycky strašně cpala.
  8. Moje oblíbená jídla jsou mamčin špíz s hranolkami a tatarák, a taky většina ovoce.
  9. Moje oblíbená číslo jsou 7,9 a 32.
  10. Miluju zvířata
  11. Miluju německé ovčáky, ty tlapičky, čumáček, ouška.
  12. I když mám ráda většinu kytek, tak se mi strašně líbí luční fialky, vlčí máky, pivoňky a vícebarevné růže.
  13. Nesnášela jsem střední školu
  14. Díky šikaně ze strany spolužaček a učitelů jsem nezvládala školu a zopakovala jsem si maturitní ročník. 
  15. Oproti tomu jsem měla strašně ráda vysokou (školu samozřejmě)
  16. Od malička se bojím výšek. Zvláště kde není zábradlí a kde to neznám a kde se nemám čeho chytnout. Potřebuji pevný bod pod nohama.
  17. První rande s mým přítelem jsme měli na rozhledně, paradox.
  18. Svého přítele znám od svých 17 let a je to kamarád mé sestry.
  19. Nenosím moc sukně, ale mám ráda šaty.
  20. Jak jsem malá, tak mám ráda vysoké podpadky.
  21. Po alkoholu mi je špatně, i když si dám jen skleničku vína. Strašně rychle mi to leze do hlavy. Proto skoro nepiju.
  22. Mám ráda hudbu, pokud by mi něco na pustém ostrově chybělo, byla by to hudba.
  23. Ač v dohledné době svatbu neplánují, vím přesně 3 věci. Jak mají vypadat moje svatební šaty, že k oltáři půjdu sama, protože můj tatínek už nežije a jaká mi u toho bude hrát hudba.
  24. Pokud by můj vztah s přítelem vystihovala 1 romantická písnička, byla by to Kiss me od Eda Sherana. Jestli se někdy vezmeme, chci aby mi hrála na svatbě a ž půjdu k oltáři. Připomíná mi ty naše nejhezčí okamžiky. 
  25. Nemusím přeslazený romantický filmy a komedie, takže mezi mými oblíbenými filmy 50 odstínů rozhodně nenajdete.
  26. Mám ráda minerály a kamínky, sbírám je od malička, kromě různých kamínků u mě najdete i malé broušené kamínky jako safíry, topasy, granáty atd. 
  27. Jsem velice citlivý a emptaický člověk, dovedu se vcítit do pocitů druhých, až mi to nejednou přineslo dost psychických problémů.
  28. Od asi 12 let chodím na terapie k psychologovi a myslím si, že to není nic, za co by se měl člověk stydět
  29. Mám ráda historii.
  30. Proto mám bakaláře z jednoho historického oboru, ale titul bc. používám zřídka.
  31. Vyzkoušela jsem si pracovat v kanceláři, na přepážce na poště, ale i v obchodě s kosmetikou. Proto se dovedu lidí, kteří tam pracují zastat, ale i zkritizovat, pokud skutečně vím, že něco jde jinak a lépe.
  32. Když jsem se narodila, tak jsem prý měla barvu očí modrofialovou, jako dítě asi do 10 let modrou a teď mám zeleno-šeho-modrou, kde nejvíc převažuje asi zelená. Takže jsem takový malý chameleon.
Tak to bylo 32 (snad) zajímavých faktů o mé osobě. A mám tu malou soutěž o tvářenku NARS v odstínu Orgasm v cestovním balení. Dostala jsem ji k jednomu nákupu vánočních dárků v jejich zahraničním e-shopu s chovávala do soutěže pro svoje čtenáře. A pak nějaké drobnosti,jako mini červenou rtěnku Sephora, masku a mýdlo L'Occitane...





Soutěž je otevřená pro všechny čtenáře ČR a SR, kteří splní podmínky. 

1. Sledovat můj blog přes GFC
2. Odpovědět na jednoduchou otázku, na kterou najdete odpověď tady v článku
3. Do komentáře dát na sebe nějaký kontakt - mail.
4. Každý může napsat 1. soutěžní komentář.

Soutěž trvá do 12.května 2018 do půlnoci 😉

Soutěžní otázka

Tady v článku 32 faktů o mně, jsem napsala, název písničky, kterou bych si přála nechat zahrát na své svatbě, až půjdu k oltáři. Hodně pro mě znamená. 


Váš úkol je do komentáře napsat její název a interpreta.

Odpovědi budou skryté, aby to bylo pro všechny spravedlivé a nikdo nemohl opisovat 😏
Zveřejním je 13.5. dopoledne. 

Losovat budu 13. května


Hodně štěstí 💝

L.

PS: Můžete mě sledovat na Instagramu, pokud chcete 
😊