středa 10. srpna 2016

Helan - opalovací krém bez silikonů a ropy

Zdravím všechny!

Sice to vypadá, že sluníčko má už pár dní dovolenou a odletělo někam do teplejších krajů, tak tu mám recenzi na opalovací krém, yop :)

Dlouho jsem hledala opalovací krém na obličej bez silikonů a nakonec jsem z toho mála vybrala tento. Asi si řeknete, proč si nedávám na obličej to samé, co na tělo, vždyť to radí i v lékárnách. Ehm, kde začít, takže tělové mléko taky na obličej nedáváte, kůže na těle není tak citlivá a jemná jako na obličeji a kolem očí, rychleji se spálí a jinak reaguje, než pokožka těla.

Proto je nutné na obličej používat velmi jemné přípravky určené na obličej, eventuálně opalovací krém pro malé děti, ale i tady si dávejte pozor na složení.
A proč zrovna krém bez silikonů a minerálních olejů a vazelíny, protože tohle jsou zrovna složky, které ucpávají póry a jsou komedogenní. Protože moje pleť silikony a minerální oleje přímo nenávidí a dává to jasně najevo, jinak je milá a hodná a rozhodně nepupínkuje.




Opalovací krém proti vráskám vyrábí italská značka Helan a zakoupíte na e-shopu Tendence esence, jedná se o přírodní kosmetiku, ale ne vyloženě přírodní a bez chemie. Řekla bych, že tato kosmetika je takový zlatý střed mezi čistě přírodní kosmetikou a normální kosmetikou plnou chemie, ale je o trošku lepší než třeba Yves Rocher, nebo L´occitane, právě díky absenci minerálních olejů a silikonů. Plus kosmetika Helan netestuje na zvířatech. 







Co nám o krému říká prodejce:

„Voděodolný opalovací pleťový krém na obličej, krk a dekolt SPF 30 +
Opalovací krém je vhodný pro světlou, citlivou pokožku, která se špatně opaluje a snadno se spálí. Proto je nutné ji pečlivě chránit před sluneční agresí. Rychle se vstřebává, zjemňuje pokožku a dává jí potřebnou pružnost a hydrataci. Zvýrazňuje opálení. Pomáhá efektivně předcházet poškození sluncem s inovativním mechanickým filtračním systémem bez NANO částic. Snižuje riziko vzniku vrásek po opalování.

OPALOVACÍ KRÉM PROTI VRÁSKÁM OBSAHUJE:
·         extrakt z ořechových slupek a granátového jablka
·         olej z melounu, maliny a karanja
·         vitamín E

Antioxidanty obsažené v extraktech z granátového jablka, melounu a malin chrání pokožku před degenerativními procesy stárnutí. Extrakty z ořechové slupky a z oleje karanja zintenzivňují opálení.“
  
Složení:


Krém jsem kupovala loni v září těsně před dovolenou a letos na jaře konečně úspěšně dopotřebovala, krému je pravdu hodně, 75 ml vymazat za 14 denní dovolenou, nebo sezónu je náročné, protože by se měl spotřebovat 9m od otevření, stihla jsem to tak tak a na letošní dovolenou už mám nové balení. Musím dodat, že na dovolené jsem krémem na obličej logicky mazala jen ten obličej a krk.

Krém je hustý a hutný, ale dobře se roztírá, konzistenčně bych ho přirovnala ke Skin Food od Weledy, ale krapet tekutější. Krém je mastný a voděodolný, ale celkem dobře se vstřebává, ale na pleti pořád zůstane taková vrstvička, která však nelepí. Dá se úspěšně použít pod tekutý nebo krémový make-up, ten po něm hezky klouže, ale nesníží to jeho výdrž, pokud tedy máte kvalitní make-up. Pak stačí jen zapudrovat. Když krém použiju samostatně, má pleť má pleť má pocit maximálního vyživení, nepne, takže možná i ty účinky proti vráskám tam budou, navíc po nanesení vypadá pěstěným dojmem a opticky vyhlazeně. 

Krém se dá použít i kolem očí, neobsahuje alkohol, ale oleje, takže neštípe, ale vyživí.

SPF je 30, což je třeba pro mě dostačující, jelikož se zaprvé po čase znovu přemažu, třeba když vylezu z vody, a na sluníčku taky zrovna nevydržím celý den. Pro někoho je to možná málo, proto má Helan verzi i SPF 50. Krém chrání jak před UVA, tak před UVB zářením, což považuji za velké plus.

Krém by měl působit i proti vráskám, sice nejsem už nejmladší, ale vrásky ještě opravdu nemám, takže účinky proti vráskám moc neposoudím. Ovšem nevylučuji, že proti vráskám působí, přeci jen už to, že brání UVA a UVB pronikat do pokožky působí proti stárnutí pleti. 

Koupíte na tomto odkazu

Opalovací krém můžu doporučit a určitě si ho koupím znovu. 


L.  

1 komentář:

  1. Vypadá dobře, já bych si ho ale nekoupila, jelikož tento způsob aplikace mi nevyhovuje, vyhledáváme s přítelem pouze opalováky v rozprašovači. :)

    OdpovědětVymazat