pátek 25. července 2014

Charity pot - Proti srsti

Konečně pátek!

Zdravím! Pokud vám chodí Lush newsleter, určitě jste zaznamenali, že je v prodeji nový krém: 

NEW CHARITY POT

A čím je zvláštní, že si získal moji pozornost?

Jednoduše tímto:

NEW CHARITY POT

..aneb dobročinný kelímek, který dělá mnoho dobrého – nejen pro vaši pokožku. Tenhle štědrý krém s novou, samo-konzervační recepturou nejenže krásně opečuje vaši pokožku, ale také podpoří drobné charitativní skupiny, se kterými spolupracujeme.

Krém nabízíme ve vzorkové variantě 10 ml či plné velikosti 250 ml.

Celý výtěžek z prodeje Charity Potu (minus daň) věnujeme malým sdružením, která vítají pomocnou ruku v úžasných projektech či kampaních, které realizují. Charity Pot podporuje projekty, které souzní s našimi etickými zásadami v oblasti ochrany životního prostředí a práv lidí i zvířat. Momentálně podporujeme kampaň Proti srsti Svobody zvířat a další budou brzy přibývat.








foto: lush.cz

Charity pot koupíte v Lush obchůdku v Praze v Palladiu nebo na Lush e-shopu

Kampaň, kterou v této chvíli Lush v ČR podporuje, se zabývá zákazem chovu kožešinových zvířat v ČR.

Zvířata jsou chovaná v otřesných podmínkách a následně zabíjena pro kožešiny. Myslím, že to je v dnešní době přežitek, když se dovedou synteticky vyrobit nejemnější a nejdokonalejší kožešiny, které jsou nerozeznatelné od originálu a nemusí kvůli tomu trpět zvíře.

Pokud máte zájem tuto kampaň podpořit i mimo Lush podepište petici, kterou si můžete stáhnout zde, přispět na jejich účet nebo můžete zakoupit drobnosti jako placky, trička a samolepky v jejich e-shopu tady

Lush se snaží podporovat různé dobročinné organizace, např. ve Francii je to asociace OICEM, která pomáhá obětem současných forem otroctví. V Nizozemí mj. nadace SEA FIRST nebo Plenty Food. V Německu je to nadace Bortn to be free na záchranu delfínů.

U nejedné beauty blogerky se dočtete, že Lush zas tak moc přírodní není, nebudu tu tvrdit, že Lush nepoužívá žádnou syntetiku, používá, ale v podstatě méně nebezpečnou a v mnohem menší míře než obsahuje drogerková kosmetika typu Nivea nebo Garnier apod. U Lush si cením toho, že na jejich stránkách je u každého výrobku podrobně vypsané složení a vyznačené syntetické složky. Navíc Lush netestuje na zvířatech, hlídá si dodavatele surovin, aby výrobky na zvířatech nikdy testované nebyly.

Mějte se krásně

L . 

Žádné komentáře:

Okomentovat