neděle 10. prosince 2017

Proč nikdy nebudu slavná blogerka

Zdravím všechny!

Tento post bude takový dost osobní....

Blog jsem nikdy nepsala pro slávu, nebo z touhy vyhrát nějaké ocenění. Mám v životě jiné cíle, než tohle. Nikdy jsem netoužila se stát blogerkou roku, mít hromadu kosmetiky a žít jen blogem. Pokud to tak někdo má a vyhovuje mu to, tak je to fajn, ale není to konkrétně to, po čem já toužím. Raději trávím čas s lidmi, než na počítači, vždy dám přednost svému partnerovi, před psaním článku. 

Blog je můj koníček, moje občasná zábava, moje sebevyjádření, ale ne náplň mého života. Asi si řeknete, proč ten blog vůbec mám, protože se ráda podělím o svoje zkušenosti, ať už výrobek za to stojí, nebo je to katastrofa. Založila jsem si blog abych se mohla podělit o svoje postřehy, rady a tipy, ráda zkouším nové věci a především ty, o kterých se moc nepíše. 


Proč nejsem moc dobrá blogerka? Hezky popořádku a v bodech 😁

1.) Nemám doma šuplíky plné kosmetiky, nerada kosmetiku hromadím, nerada si dělám zásoby. Kosmetiky mám sice ne zrovna málo, ale nejsem křeček, takže u mě krabice plné kosmetiky fakt nehledejte. Kosmetika má svoji určitou dobu použitelnosti, proto si zásoby nedělám. 

2.) Nekupuji každou novinku ať už z drogerie či parfumerie, nemusím mít všechno, jen proto, že to má každý, nepotřebuj jít s davem a zkoušet vše, jen proto, že to zrovna frčí, nebo jen proto, že to má nějaká youtube hvězda, potažmo blogerka. Fakt nepotřebuji 150 limitku Essence.

3.) Nejsem snadno ovlivnitelná, přeci jen ve 30 už člověk leccos z té kosmetiky vyzkoušel, takže ho hned tak něco neohromí ;) Ano ráda zkouším novinky, ale pokud je něčeho všude plno a má to každý, tak mě to spíše odradí. Produkt prostě musí stát za to, abych do něho vrážela peníze.

4.) Nerada nakupuji, klasickou drogerii, jsou produkty, u kterých to moc neřeším, třeba sprchové gely, mýdla, krémy na ruce, ale je to asi všechno. V drogerii si kupuji dekorativní a pečující kosmetiku fakt zřídka, a produkt mě musí zaujmout. Viz. bod 2.

5.) Nekupuji Avon ani Oriflame, pokud už něco od nich mám, tak je to buď dárek, nebo mě musí produkt zaujmout, opět bod 2. Nekupuji ani Mary Kay, je to pouze předražený minerální olej a vazelína. Ale ráda se podívám na katalogy výše zmíněných, ty mají pěkně a zajímavě zpracované, jako inspiraci.  

6.) Nekupuji svíčky Yankee Candle, nemusím jít s davem a mít to jen proto, že to má každá blogerka. Přírodní vůně mám celkově raději a vzhledem k tomu, že bydlím u lesa, mi na jaře a v létě stačí otevřít okno. Vůni sena, vůni dřeva a lesa, vůni kvetoucích třešní, nebo růží popínajících se pod oknem, natrhané kytce pivoněk, nebo šeříku, tomu se žádná předražená svíčka svou umělou vůní nevyrovná. Někoho tím asi dost naštvu, ale Yankee Candle přírodní vůně prostě nejsou. 

7.) Nechodím každý den do kaváren a restaurací, a pokud tam jdu, tak nefotím každý chod ze všech možných úhlů, abych to mohla dát na Instagram. Já si to jídlo chci v klidu sníst a užít společnost přátel, takže ne, nevisím celou dobu na mobilu. Jídlo si fotím opravdu výjimečně. 

8.) Nepiju Starbucks ani Costa Coffe a nedávám si jejich kelímky na Instagram. Úplně mě vytáčí, když si čtu nějaký článek z dovolené v Řecku, Maďarsku (doplň libovolnou destinaci) a v každém druhém je fotka ze Starbucks. Sorry, ale kvůli Starbuck nemusím nikam jezdit. Na dovolených je právě to nejlepší chození do kaváren, zkoušení různých druhů káv, ne si koupit úplně to samé, co můžu v ČR. 

9.) Taky si nekupuji denně květiny a macronky, vím, nejsem cool, abych se tím mohla chlubit na sociálních sítích. Co se macronek týče, ano taky si je občas koupím, ale jak říká přítel, předražená jednohubka. Ano ráda si koupím macronky na dovolené, abych zkusila, jaké mají jinde ve světě, ale není to něco, bez čeho bych se neobešla. Venečku, nebo větrníku z poctivé cukrárny, co teprve domácí, to je pro macronky velká konkurence.

10.) Nejsem závislá na sociálních sítích, můj život pak vypadá dost nudně, Facebook mám jen pro přátele a ač Instagram mám celkem ráda, nežiju jím, takže 10 postů za den fakt nedávám. viz předchozí body.

11.) Nemám žádnou paletku Naked od UD a nikdy si ji nekoupím, přijde mi nudná. Paletky víc jak 4 stínů nemám ráda, fakt bych nikdy nevyužila všechny. 

12.) Nemám ráda Benefit, vyzkoušela jsem 5 věcí a ani jedna nestála za nic. Řasenky jsou pro mé řasy pohroma a vypadají hůř než bez řasenky, odličovač řasenky stojí za starou bačkoru. Push up liner nemaluje a make-up na mě naprosto šíleně zoxidoval do žluta, i když mi to žádný jiný make-up nedělá a nikdy předtím neudělal. Jediné co jsem vzala na milost je jejich gimme brow (ten opravdu miluju).

13.) Veškterou kosmetiku, kterou tady recenzuji jsem si koupila za svoje peníze, nikdo mi ji neposílá zadarmo. Proto jí taky měsíčně není tolik jako u slavnějších kolegyň :D Pokud vám nějaká malá blogerka se 100 čtenáři a 100 followery na IG, tvrdí, jak něco dostala jako spolupráci, tak si o tu spolupráci sama napsala a výrobky vyžebrala. Tohle jsem nikdy nedělala a dělat nebudu, ponižovat se pro výrobek kvůli 200. 

Ano těchto 13 bodů mě usvědčuje z toho, že jsem prostě divná blogerka a moc daleko to nedotáhnu, ale myslím, že to zas tak podstatné v životě není.


Skončila jsem s psaním blogu? 

Do psaní článků a do smíchu mi v poslední době moc nebylo, když partnerův tatínek prohrál svůj boj s rakovinou a v březnu náhle umřel. Omezila jsem i instagram a nic mě nebavilo, blog už vůbec ne. Já už úplně to stejné jednou zažila, když mi zemřel můj tatínek, je to už  7 let. Všechno jsem si prožívala znovu a bylo bolestné prožívat to stejné. Opravdu jsem měla jeho tatínka ráda, připomínal mi toho mého. 
Neměla jsem chuť psát články, zkoušet kosmetiku a celkově dělat věci, které pro mě v tu dobu nebyly vůbec důležité. 

K psaní článků bych se ráda vrátila a děkuji všem čtenářům, kteří tady se mnou i tak zůstali. Pro mě je těžké o tom i po tak dlouhé době mluvit nebo psát.  

xoxo

Děkuji že jste dočetli až sem.

L. 

středa 15. února 2017

Inlight, Sóley, Purity Herbs, Biofficina toscana, Phyt´s - minirecenze


Minule jsme si řekli, proč jsou vzorky fajn a dneska tu máme vzorkovou minirecenzi. Občas se nám stane, že podlehneme mainstreamu a chceme zkusit něco, o čem jsme četli ódy „jak je to skvělé“. On ale ne každý hype  je super a pleť je natolik specifická, že jí sedět nemusí to, co všichni chválí.

Obrovský hype byl kolem přírodní kosmetiky Inlight, díky vzorečkům jsem zjistila, že to opravdu nepotřebuji.

Vzorky Inlight jsem objednávala na Biorganica.cz společně se vzorky Zuii make-upů. Četla jsem tolik oslavných recenzí, kdy nejedna blogerka už po jednom jediném použití viděla, jak se jí zázrakem změnila pleť. Až jsem si říkala, co za zázrak to musí být. Žádný zázrak se u mě nekonal, ani po prvním použití, ani po týdnu (ano pytlíček byl nadupaný a stačí celkem málo, když jsem to spočítala, vydržel mi na 6/7 použití). Neviděla jsem, že by to mé pleti vůbec něco dalo a ano, vždy jsem pleť navlhčila, protože se jedná o bezvodý balzám. Mé pleti to nedalo vůbec nic, ani hydrataci, ani výživu. To Havlíkův zázrak mi aspoň něco dělá, tohle ne. 

Problém je, že se ten zázrak nekonal ani u jednoho Inlight vzorku, ani oční krém, ani jeden z balzámů mi prostě nesedl.




Vzorečky kosmetiky Sóley a Purity Herbs

Loni na jaře jsem na nějakém blogu četla, že si můžeme napsat do e-shopu Zdraví z Islandu o vzorečky kosmetiky Sóley a Purity Herbs, tehdy ještě vzorky nebyly vůbec samostatně k zakoupení. Tak jsem do e-shopu napsala, že bych chtěla výrobky vyzkoušet, za pár hodin mi přišla milá odpověď, že samozřejmě můžu a z čeho si můžu vybrat. Vybrala jsem si 3 vzorky, napsala adresu a čekala. 

Kde je problém? Vzorky mi nikdy nedorazily. Nikdy s žádným dopisem, ani balíčkem nebyl problém, že by se mi cokoli na mé nové adrese ztratilo. I zásilky ze zahraničí mi chodí bez problémů. Bylo mi trapné psát jim znovu, přeci jen, znovu psát o něco zdarma, když mi nic neposlali, se mi zrovna nechtělo. Bylo mi to prostě hloupé, většinou si o vzorky nikam nepíšu, ale o tyhle jsem opravdu stála.

Nevadí mi primárně to, že mi vzorky neposlali, vadí mi jejich jednání, kdy nejprve vzorky nejsou absolutně žádný problém, vezmou si vaši adresu a nikdy vám nic nepošlou.

Bylo by mi milejší, kdyby napsali, ať se nezlobím, ale že vzorky neposílají. Nebo rovnou, že jsou vzorky zpoplatněné. To by mi nevadilo vůbec a pochopila bych to.

Jaké bylo moje překvapení o pár měsíců později, když vidím na e-shopu vzorky k samostatnému zakoupení. Asi vysoká poptávka, chápu to, firma ty vzorky zadarmo úplně nedostává a kdyby posílali každému, tak se jim to nevyplatí. Ale nechtělo se mi kupovat jen vzorky, tak jsem počkala do vánoc a objednala rovnou i nějaké dárky.

Na zkoušení jsem byla strašně zvědavá a natěšená, nakonec jsem v podstatě byla spíš zklamaná. 




Sóley antiage krém je na normální/suchou pleť málo výživný, takže jsem toho na sebe musela dát víc, aby mě pleť nepnula. Moc si krém nedovedu představit na stárnoucí sušší pleť.

Moc příjemný byl Wonder Cream, krásně voní a připomíná mi nějaké bombóny, hydratuje obstojně a dá se i pod make-up.

No a Viking balm byl, ani nevím, zda označit za zklamání, ona mast není špatná, je příjemná, krásně voní, účinky by to také mělo. Tak kde je problém? Že v krému jsou dost znatelné částečky bylinek, když jsem vzorek otevřela, tak na mě společně s mastí vykoukl půl centimetrový kus nějaké rostlinky. A i zbytek vzorku je plný částeček, takže použití třeba pod make-up nepřipadá v úvahu.


Myslím, že na fotce je to vidět dobře. Jelikož mě to dost překvapilo, psala jsem českému zastoupení na facebook. Byli ochotní, kontaktovali výrobce a nakonec jsem se dozvěděla, že ty částečky jsou naprosto normální. Za sebe musím říct, že uživatelsky ty kousky stojí za houby a občas i dřou, ale aspoň vím, že jsou normální. Ale dala jsem tomu ještě jednu šanci a vzorky objednala znovu. Takže velké kousky už tam nejsou, ale sem tam se objeví nějaká ta hrubá částečka, ale dejme tomu, tento balzám bych si možná i objednala.




Biofficina toscana

Vzorky mi byly nabídnuty po vyplnění dotazníku na interbeauty, přišli mi poštou vzorky šamponu, kondicioneru, tělového mléka, čistícího gelu a 2 krémů/sér.

Ke krémům Emulsione viso antiossidante - antioxidační emulseEmulsione viso preventivamusím říct, že tohle je opravdu hrůza. Ono se to nevsakuje, cuckovatí a na pleti nechá povlak, který se ne a ne vsáknout.

Čistící šamponový koncentrát- Shampoo concentrato purificante, vlasy sice hezky umyje, ale není to žádná hitparáda. Mastné vlasy sice nemám, ale nevysoušel. 

Objemový ochranný kondicionér - Balsamo volumizzante protettivo, byl ok. Na rozdíl od šamponu, vydržel jen na jednou použití, takže se to nedá zrovna ideálně posoudit.

Tělové mléko z červených bobulí - Latte corpo ai frutti rossi, hezky voní, ale mám na ně až moc suchou pleť, takže bohužel.

Phyt´s

Tuto francouzskou kosmetiku jsem si přivezla z Budapešti pár týdnů, před představením značky u nás na veletrhu. K nákupu lesku i řasenky jsem si mohla vybrat i vzorky krémů.

Crème Hydratante - Hydratační krém – velmi příjemný a hutný krém, i přesto se velmi dobře roztíral, hydratoval, vyživoval. Bylo vidět, že pleti něco dává.

Concentré Reviderm – Revitalizační okysličující koncentát – je tekutější asi jako mléko a je zelený, ale na pleti to není vidět. Dobře se vsakuje a hydratuje.

Co bych si z výše zmíněných výrobků koupila na základě vzorečků 👍

Phyt´s – hydratační krém
Purity Herbs - Wonder Cream a možná i Viking balm

Co bych si určitě nekoupila 👎

Inlight – v podstatě ani jeden z výrobků
Biofficina toscana – krémy, ani tělové mléko.

O čem bych možná uvažovala? 


Biofficina toscana – šampon nebo kondicionér, případně i čistící gel. 

L. 

středa 8. února 2017

Vzorky a vzorečky - jsou fajn?

Tento článek je možná zbytečný, ale možná taky přesvědčí někoho, kdo má doma spoustu vzorečků a je přesvědčený, že je zbytečné je vůbec použít.

Vzorečky jsou dosti diskutovaným tématem. Někdo je miluje a nedá na ně dopustit, jiný je bytostně nesnáší a říká, že jsou naprosto zbytečné.

Nejčastěji se setkáme se vzorky v pytlíčcích - sachetech, většina vzorečků pečující kosmetiky stačí na 2 použití, pokud je vzoreček větší, tak samozřejmě na víc, ale ty 2 použití jsou takový standard. Množství ml/g se liší od výrobce k výrobci.




Pak tu máme vzorečky v tubičkách a ampulkách, v těch bývá často produktu už více a můžou vydržet třeba na týden (nebo i více) používání.

Samostatnou kategorií jsou pak miniaturky produktů, nejčastěji se s tím setkáváme u dekorativní kosmetiky a u vůní. Nebo také v cestovních „travel sizes“ verzích, ty bývají často jako dárek k nákupu, třeba Clinique nebo Estee Lauder ad. Nebo si miniaturky můžeme jednoduše koupit, perfektní je na to Sephora.






Ze vzorečku dekorativní kosmetiky poznáte:

- Konzistenci, jak se produkt nejlépe chová při různých způsobech nanášení.
- Poznáte jeho výdrž.
- U některých typů dekorativní kosmetiky je vzoreček v podstatě nepostradatelný, např. u tekutého make-upu.
- Zda vám produkt sedí, poznáte už z 1-2 použití, tady jednoznačně není potřeba dlouhodobého zkoušení, v tom se liší od pečující kosmetiky, kde nějaké účinky jsou vidět až z dlouhodobého hlediska.

Vzorečky pečující kosmetiky jsou super, když:

- Opěk konzistence, zjistíte, jak vyhovují vaší pleti, tedy jestli produkt není  
  moc mastný, nebo naopak málo výživný.
- Po použití pleť nepne a nestahuje se.
- Zda-li je po použití pleť hydratovaná, prostě jestli pleti stačí.
- Jestli vůbec na pleti něco dělá, zda se vsakuje, nebo sedí na pleti, zda při  
  použití necuckuje, nedělá mapky.
- Nezhoršuje se po něm pleť, u naprosto nevyhovujícího produktu stačí 2
  použití.
- U odličovacích produktů, co vše odlíčí a zda vůbec odličuje.
- U šamponů jak moc pění, zda vlasy vůbec umyje, jak vlasy budou vypadat
  po umytí.
- U pleťové masky, zda má nějaké účinky, zda čistí, hydratuje.

Co ze vzorečku pečující kosmetiky po pár použití absolutně nepoznáte?

- Zda má nějaké účinky na vrásky.
- Jestli dlouhodobě působí proti pupínkům.
- Nezanáší póry.
- Se po něm bude nebo nebude pleť dlouhodobě zhoršovat.
- Má nějaké účinky na depigmentaci pleti, zda zesvětluje pigmentové skvrny.
- Prostě z něj nepoznáte nic, co se projeví minimálně po 2-3 týdnech měsíci/měsících používání.

Cílem vzorečků prostě je zaujmout a ukázat: „Podívej holka, já ti nedělám neplechu a pleti se líbím, koupíš si mě?“  Nebo taky říct „Hele kámo, s tvojí pletí se kamarádi fakt nebudem, hledej jinde.“


Samostatnou kategorií jsou pak vůně, tam je cíl jednoduchý, navonět se, zjistit jak se vůně zamlouvá mě a okolí, jak se rozvine a její výdrž.




Já osobně vzorečky mám moc ráda, nejednou mi ušetřili dost peněz. Ono totiž není nad vlastní zkušenost s konkrétním produktem a to, že produkt vyhovuje 100 lidem, ještě neznamená, že bude sedět i mě. Každý jsme jiný a každý tu pleť máme jinou, prostě si každý musí najít to, co vyhovuje jemu a k tomu právě slouží vzorečky.

Díky vzorečkům jsem si nejednou nekoupila plné balení všude vychválených produktů. Třeba tolik vychvalované Kiehl's midnight recovery concentrate, prostě mi to nesedlo. Na pleti to sedělo, nevsakovalo se to za žádných okolností, přitom jsem byla jasná cílová skupina. Měla jsem ten větší vzorek a zkoušela několikrát, takže prostě vím, že nejsem cílovka.

Nebo Benefit Hello Flawless Oxygen Wow tekutý make-up, který na mě prostě zoxidoval do žluta, ne a ne se usadit. Zalézal do pórů a vypadala jsem s ním jak s maskou. Jako jediný make-up na mě zoxidoval, vím, že to občas make-upy dělají, ale ne mě. Tohle se mi u jiných značek nestalo, takže když se sešel Benefit a moje pleť, tak z toho byl boj a ne procházka na obláčku.

Díky jedné hezké miniaturce jsem zjistila, že Aussie Repair Miracle hloubkový tříminutový kondicionér je něco, bez čeho se moje vlasy obejdou.


Co vy? Vyzkoušeli jste někdy vzorek a zjistili, že to je přesně to, po čem vaše srdce touží? Nebo naopak, že vaše peněženka zůstane zavřená?

Příště vzorková minirecenze


L. 


sobota 7. ledna 2017

V roce 2016 mě bavilo...

Krásný rok 2017!

Rok se s rokem sešel a já tu mám svůj best list za rok 2016. prostě to nejlepší z nejlepšího. Moje minulé oblíbence z roku 2015 si můžete přečíst tady.

Nebudeme to zdržovat různými řečičkami, prostě se na tento seznam dostanou jen ti nejlepší z nejlepších, někdy je jich více, jindy zase méně, loni mě toho bavilo hodně a bylo i méně zklamání.

Začneme asi tou dekorativkou a make-pem

Urban Decay Naked

Jasným vítězem mezi make-upy byl prostě Urban Decay Naked skin liquid makeup v odstínu 1.0, pokud by byla druhá příčka, tak tu by obsadil Armani Luminous Silk, ale oblíbencem se prostě mohl stát pouze jeden a tím je Urban Decay. Kryje už v první vrstvě a s pletí dokonale splyne a hlavně drží a drží.




Stíny – Colourpop

Stíny Colourpop jsou prostě jasným favoritem a to hlavně díky odstínům I ♥ this a Sailor, výdrž sice není 100%, ale já je prostě miluju. Nanášení prsty mi nevadí, takže pigmentace je dost dobrá a efekt dělají krásný. Colourpop stíny v těchto odstínech jsou naprosto univerzální, dají se kombinovat, nebo jen tak máznout na oči a prostě jít. Já je miluju v kombinaci s tyrkysovou linkou. Prostě dám na víčko jen stíny a tekutou linku Inglot a vypadá to skvěle i bez stínování, ztrácení a použití dalších 10 produktů. Prostě ideální rychlé líčení do práce.



I ♥ this

Sailor

Řasenka Collistar

Tuto travel verzi řasenky Collistar jsem dostala k online nákupu na Douglas.cz na dny Marianne a byla vlastně omluvou za to, že jsem nedostala garantovaný dárek (jinou řasenku od Collistar). Původně jsem od řasenky moc nečekala, obecně nemám ráda řasenky s plastovým hřebínkem, vyloženě je nesnáším u Benefitu. Tahle cestovní verze řasenky Colistar Infinito můj názor změnila. Řasenka dělá krásné řasy, prodlouží, ale na rozdíl od řasenek od Benefitu, mi řasy neslepí, ale zahustí. Pro mě je jasným vítězem mezi řasenkami za rok 2016.   




Lesk na rty a vůně 2 v 1 Michael Kors

Tento produkt jsem si koupila původně jen kvůli vůní Glam Jasmin, která mi pořád něco hezkého připomínala a já ji chtěla zkusit. Od lesku na rty jsem tudíž zas tolik nečekala. Nakonec je to hlavně lesk, který používám, a má krásnou tmavou červenofialovou barvu. Výdrž je slušná a na rtech vypadá úžasně.





Balzámová "rtěnka" na rty Lush

Jeden kalíšek jsem si přivezla z dovolené v Chorvatsku a naprosto jsem si ho zamilovala, jenže jsem po nějaké době zjistila, že ji u nás s této kalíškové variantě a stejném odstínu v Lush prostě neseženu. Bylo mi to dost líto, jaké bylo pro mě překvapením, když jsem další kalíšek našla pod stromečkem (vánoční dárky 2015 najdete tady) jako dárek od přítele, který lesk objevil v rakouském Lush. Lesk má být vlastně obarvený balzám na rty, krásně voní, je hodně krémový, na rtech dobře drží a nevysušuje. V podstatě svojí sytou barvou a krémovým finišem perfektně supluje rtěnku. Díky kalíškové variantě se dá použít i jako krémová tvářenka a vážení, tento odstín vypadá na tvářích božsky. Škoda, že už se v kalíšku vůbec nedělá, už se dělá v klasickém „rtěnkovém“ vysouvacím balení. A co jsem četla zahraniční recenze, tak to není už 100% ono. Hlavně pigmentace. Tak škoda, nevím, co budu dělat, až ho vypotřebuju.




Parfémová voda Paradiso od Roberta Cavalli

Nej vůní se stalo Paradiso od Roberta Cavalli, kterou jsem naprosto zbožňovala, jedná se o vůni s jasmínem, který tvoří její „tělo“ a ve vůní je dost dominantní, avšak zjemněný citrusy, mandarinkou, nebo třeba vavřínem. Vůně mi vždy připomíná krásné okamžiky s mým partnerem, od kterého jsem ji také dostala.


Pečující kosmetika


Tak tady už se mi tolik nedařilo, jako u dekorativních produktů, ale i tak mě některé produkty zaujaly.

Botanicus Lotion s obilím

Botanicus je česká přírodní kosmetika, podrobnější představení značky najdete tady. Jak už napovídá název, není to krém ale lotion. Konzistence je tedy spíše řidší, ale i tak akorát výživné. Dobře hydratuje a vyživuje, pleť po něm byla opravdu napapaná, ale nezmaštěná, prostě pěkná a zářivá.



Jurlique Moisture Replenishing Day Cream

Jsem dostala k nákupu na Naturisimu, v 15ml cestovním balení, krém božsky voní, má spíš konzistenci cold krému, ale roztírá se poměrně dobře. Pleť byla po použití taková pěkná, vyhlazená a odpočatá a přesně to by měl krém dělat.




Micelární voda Helia D.

Koupila jsem si ji v travel verzi v maďarské DM a velice mě překvapila, troufám si říci, že tohle je ta nejlepší micelární voda, kterou jsem kdy zkusila. Na našem trhu jsem vyzkoušela podstatnou část drogerkových a lékárenských micelárních vod, ale tahle je prostě jiná a přijde mi i lepší. Při další návštěvě Maďarska si prostě musím koupit zásoby.


foto: google


Nejlepší bio produkt Fushi Organic rescue lip balm

Jedná se o balzám na rty s měsíčkem, mandlovým olejem, bambuckým máslem nebo také manuka medem a esenciálním olejem z meduňky. Balzám při styku s pokožkou taje podobně jako kokosový olej, ale pozor, dá se použít nejen jako balzám na popraskané rty, ale i jako oční krém nebo záchranný krém na podrážděnou pleť. A ta božská vůně! Navíc jsou všechny ingredience naprosto přírodní!





Tak tohle jsou moji oblíbenci za rok 2016 💗


L.