neděle 11. února 2018

Jaký je Lily lolo BB krém?

Krásné zimní odpoledne!

Dnes si něco povíme o přírodním BB krému od Lily Lolo, BB jsem kupovala na naturisimu za 12,5 Liber s tehdejším kurzem cca 33 Korun vycházel 400 a pár drobných, tedy o něco lépe než u nás. Vybrala jsem si odstín Fair, tedy nejsvětlejší odstín pro Sněhurku. Odstín má neutrální podton, tedy ani do růžova, ani do žluta. 

Co slibuje výrobce?


foto Lilylolo.cz

Zakrytí drobných nedostatků a sjednocený tón pleti
Tento BB krém pleť jemně sjednotí, krytí je lehké, na nějaké vrstvení zapomeňte, ani s použitím většího množství nedosílíte většího, než jemného krytí.

Co se zakrytí drobných nedostatků týče, tak zakrytí je opravdu pouze lehké, v tom je ta potíž, s růžovými místy, červeným pupínkem si moc neporadí, tedy on ho překryje zase jen lehce. Je potřeba použít korektor. V tomto dobrému make-upu opravdu konkurovat nemůže. Pokud máte pěknou bezproblémovou pleť, tak na lehké sjednocení by možná byl fajn. Jinak si ho nedovedu představit na pleti s pupínky.

Konzistence a roztírání

BB je konzistencí takový krémový, při roztírání má tendenci dělat mapky, do pleti se mi ho daří dobře zapracovat spíše štětcem, než prsty. Má také tendenci cuckovat, flekatět, zvýrazňovat suchá místa a dělat šupinky.

Anti-age účinky

Jsem žádné nezaznamenala, on ač je takový hutný, tak po nanesení je ve výsledku dost lehký, bez krému bych ho doporučila snad jen mastnější pleti. Jinak pleť jakoby táhle a na pleti ty pocity nejsou nic moc. BB na pleti není cítit, jako by tam nebyl, jenže vzhledem k minimálnímu krytí, tak vlastně skoro není.  


Denní světlo bez blesku


S bleskem

Vzhledem ke krytí a lehkému sjednocení by se hodil  asi hlavně na bezproblémovou pleť bez pupínků. Na pleť s akné rozhodně ne, sice vzhledem ke složení neucpává póry a nezpůsobuje pupínky, ale s dobrým zakrytím má prostě problém. Snad by byl dobrý v kombinaci s nějakým minerálním make-upem od stejné značky, že by se docílilo lepšího krytí a BB krém by se použil jako primer pod minerální makeup, který dobře kryje sám od sebe.

SLOŽENÍ

AQUA, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, GLYCERIN, COCO-CAPRYLATE, CETEARYL OLIVATE, SORBITAN OLIVATE, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL (JOJOBOVÝ OLEJ), TRITICUM VULGARE GERM OIL (OLEJ Z PŠENIČNÝCH KLÍČKŮ), PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL (MANDLOVÝ OLEJ), ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL (ARGANOVÝ OLEJ), STEARIC ACID, CETYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, BORON NITRIDE, BENZYL ALCOHOL, PARFUM, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, TOCOPHEROL (VITAMÍN E), ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER (ALOE VERA), LEPTOSPERMUM SCOPARIUM OIL (MANUKOVÝ OLEJ), PUNICA GRANATUM SEED OIL (OLEJ ZE SEMÍNEK GRANÁTOVÉHO JABLÍČKA), DEHYDROACETIC ACID, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL (SLUNEČNICOVÝ OLEJ), SODIUM HYALURONATE (KYSELINA HYALURONOVÁ), LIMONENE, LINALOOL, BENZYL BENZOATE, BENZYL SALICYLATE, CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE), CI 77491 (IRON OXIDE), CI 77492 (IRON OXIDE), CI 77499 (IRON OXIDE)

Ač ve složení najdete lahůdky jako jojobový, mandlový, arganový, manukový nebo olej ze semínek granátového jablíčka. Tak není prostě 100% přírodní, což si myslím, že v případě něco jako make-upu nebo BB krému stejně na 100% nejde. (A není to myšleno jako kritika produktu, ale skutečný fakt.)

Nevýhody a proč bych ho nedoporučila

BB krém má příjemnou texturu a dobře se nanáší, jenže prostě dělá mapky sráží se, hlavně na nose, cuckovatí a drolí se. Bez krému pod, mi pne obličej a pleť je jako bych použila šmirgl papír. Zkoušela jsem toto BB s několik krémy, každý měl jinou konzistenci a složení. Zkoušela jsem na krém, který byl už dobře vstřebaný, zkoušela i na chvíli po použití krému. Ne nejsem divná, některé make-upy tento postup potřebují, aby se docílilo toho, že make-up dobře přilne k pleti. Zkoušela jsem na mastný krém, na vyloženě hydratační, na krémy bez silikonů i se.  

Vždycky byl výsledek katastrofa, BB navíc vypadá jako bych ho neuměla ani pořádně rozetřít, protože to tak opravdu vypadá.

Doporučila bych ho?

Za sebe rozhodně doporučit nemůžu, ano mohla bych napsat, že někomu jinému to možná dělat nebude a bude sedět. Jenže si nemyslím, že to je typem mé pleti. On totiž tento BB krém ten efekt neudělá po hodině, po dvou, ale ihned po nanesení. Tedy ještě před tím, než by pleť mohla s krémem začít nějak reagovat (např. mastit se, nebo naopak být přesušená). Navíc jsem zkoušela na několika typech podkladu. 

Poměr cena výkon

Uf, tak tady je to prostě průšvih, u nás se na stránkách Lily lolo prodává za 529 Korun, na to že to zas tak moc nekryje, občas dělá fleky a mapky, hlavně na nose, je ta cena prostě dost. Na naprosto nefunkční produkt je to až až.

Takže se vracím do fáze hledání přírodního BB/ make-upu. A do té doby budu prostě používat nepřírodní make-up, který mi výše popsané problémy nedělá.

L.

Žádné komentáře:

Okomentovat